14 April, 2008

Упражнения за гърди

Гърдите са голяма и едни от най-важните мускулни групи.Изграждането им е изисква много усилия , постоянство и търпение. Трябва да се правят цялостни и добри тренировки за да може да имаме масивни , стегнати и релефни гърди. Основното упражнение за гърди е повдигането на щанга от права лежанка. Когато се изпълнява това упражнение се тренира почти цялата част на мускула.

Упражнението се изпълнява така:
1-во: Щангата трябва да е права
2-ро: Трябва захвата да е по-широк от раменете
3-то: Повдигането и свалянето на щангата трябва да е само от раменете и лактите

Освен това има и още някои особености които трябва да се спазват , в противен случай няма да има добри резултати ( почти никакви )
Първо , естествено че трябва да се диша правилно.
Дишането става така :
Когато сваляме щангата към гърдите си ,ние вдишваме дълбоко въздух , а когато изтласкваме трябва малко по малко да издишваме . По този начин ние напълваме мускулите с кислород , а това един вид е гориво за тях и за нас самите.
Това се отнася и за долната и горна лежанка.


Другите най-важни упражнения за гърди са : Повдигане на дъмбели от полу-лег и Кросоувър

Повдигането на дъмбели от полу-лег е едно много добро упражнение за гърди. То се състой от регулираема пейка а може и от горна лежанка и два дъмбела. Не е много сложно , но за сметка на това е доста ефективно.Дишането е същото и мисля , че това е всичко .

Кросоувъра се изпълнява на срипеците.Трябва да сме леко наведени и погледа ни да е напред.Движението е от раменете , лактите и китките. Дишането отново е същото.

0 comments:

Колко пъти тренирате седмично ?

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP