06 April, 2008

Пилешко месо


Птичето месо заема второ място след свинското по добив и консумация на човек от населението у нас.Според хранителните норми човек ежегодно трябва да консумира около 25-30 кг. пилешко месо.
Благоприятните особености в строежа и химичния състав на пилешкото месо в стравнение с другите видове го правят предпочитан продукт в диетичното хранене.

Ето как изглежда химичния състав на птичето месо :

Вода - 73,3 %

Белтъчини - 21,6 %

Мазнини - 3,9 %

Минерални вещества - 1,2 %


Белтъчните вещества по вид са същите като при месото от другите животни, но съдържанието им е по-високо.При това преобладават биологично по-пълноценните и лесносмилаеми и освояеми белтъчини.

В бялото месо се съдържа повече белтъчини и екстрактивни вещества и има по-малко мазнини , затова е хубаво да се използва за хранителните режими на трениращите и да се консумира всеки ден.

0 comments:

Колко пъти тренирате седмично ?

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP