Пилешко месо
Птичето месо заема второ място след свинското по добив и консумация на човек от населението у нас.Според хранителните норми човек ежегодно трябва да консумира около 25-30 кг. пилешко месо.
Благоприятните особености в строежа и химичния състав на пилешкото месо в стравнение с другите видове го правят предпочитан продукт в диетичното хранене.
Благоприятните особености в строежа и химичния състав на пилешкото месо в стравнение с другите видове го правят предпочитан продукт в диетичното хранене.
Ето как изглежда химичния състав на птичето месо :
Вода - 73,3 %
Вода - 73,3 %
Белтъчини - 21,6 %
Мазнини - 3,9 %
Минерални вещества - 1,2 %
Белтъчните вещества по вид са същите като при месото от другите животни, но съдържанието им е по-високо.При това преобладават биологично по-пълноценните и лесносмилаеми и освояеми белтъчини.
В бялото месо се съдържа повече белтъчини и екстрактивни вещества и има по-малко мазнини , затова е хубаво да се използва за хранителните режими на трениращите и да се консумира всеки ден.
0 comments:
Post a Comment