30 March, 2008

Полезно за начинаещия спортист!






За блога!


Здравейте ! Това е един малък блог в който ще намерите всичко за фитнеса , бодибилдинга и културизма .Също така и тренировъчни програми , диети , добавки и други.Този блог има за цел да покаже на спортуващите хора как да тренират и да се хранят правилно.







Преди да започнем да тренираме!

Преди да започнете да тренирате трябва да имате знания какво и кога да ядете и пиете.Със своето започване на трениране вие трябва да знаете някои неща като например: Какво да ядем? Както знаем храната е най-важна за изграждането на човешкият организъм.Като за начало трябва да си съставим един лек хранителен режим който да включва : месо ( не какво да е а най-вече пилешко и телешко ) , риба , зеленчуци , плодове , овесени ядки , яйца... От изброените трябва да си съставим режима така , че всички да участват. Кога да ядем ? Храненията да бъдат като за начало 4-5 , след като свикнем или по точно ни стане навик да ядем в определени часове , ние ще трябва да увеличим храненията на 6-7 като ядем през 2-3 4аса зависи според възможностите ни. Не всеки човек обаче намира време за това.Повечето хора искат да имат добри резултати , но определено при тях изостават точно заради не спазването на хранителен режим. Това е най-големия проблем при някои трениращи.Но след спазването на хранителен режим резултатите ще дойдат бързо и ефектно особено при по-младите хора.Тренирайте за здраве и тонус , за по-добър и дълъг живот!






За хранителните добавки

Естествено най-важна е храната , тренировките,след това почивката и не на последно място хранителните добавки.Повечето хора който тренират сериозно във фитнес залите (било то фитнес зала със профисионални уреди или пък мазе където всичко е правено) използват хранителни добавки.Те помагат за правилното развитие на човешкия организъм.Има добавки за всичко. Например има хора които искат да покачат мускулната маса , има и хора които искат да свалят , а има и хора които искат просто да задаржат теглото си.Както знаем само от храната не можем да си добавим нужните вещества ... и тук на помощ ни идват добавките. Както казва най-добрия наторален културист Антон Големанов който е само на 21 години а вече е световен шампион : " ДА ТРЕНИРАШ НЕ Е ДОСТАТЪЧНО " Вслушайте се в неговият съвет. Успех !!!


За хора искащи да отслабнат!

Както казах по-горе тук ще намерите всичко за правилното хранене. Знаем че повечето хора искат да отслабнат и да са със супер тяло за лятото. Да се разкарват по плажа със самочувствие и да нямат никакви грижи.Но както съм чувал в една реклама "Не става само с ядене трябва и ъкъл" която е много точна за нашия случай.Но когато хората си кажат диета за отслабване , те си представят седмици глад и лишения от любимите храни.Това съвсем не е така ! Да тренираш и спазваш правилна диета не означава че няма да ядеш нищо друго освен плодове и вода.Има хора които често заболяват от най-различни болести защото без профисионална намеса и съвет те започват боквално да гладуват...По надоло ще намерите някои примерни диети за отслабване.

0 comments:

Колко пъти тренирате седмично ?

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP